header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

Інформаційний пакет для малого та середнього бізнесу (МСП)

Інформаційний пакет

для малого та середнього бізнесу (МСП)

РЕГУЛЮВАННЯ БІЗНЕСУ ТА СТАРТ ВЛАСНОЇ СПРАВИ

Державний інфосервіс StartBusinessChallenge

Портал надає покрокові інструкції з детальною інформацією про дозвільні документи для понад 180 видів (кейсів) бізнесу (від кав’ярні та створення архітектурного бюро). У зазначені кейси вже інтегровані вимоги карантинних обмежень. Нормативна база сервісу регулярно поновлюється разом із новими кейсами, які додаються на портал Офісом ефективного регулювання.

Детальніше: sbc.regulation.gov.ua

Портал державних послуг Дія

Портал дає можливість отримати всю інформацію про державні (адміністративні) послуги, їхній перелік, умови отримання, необхідні документи, вартість, строки тощо та швидко зареєструватися підприємцем онлайн.

Детальніше: diia.gov.ua

Комунікативна платформа з технічного регулювання в Україні

Комунікативна платформа з технічного регулювання в Україні надає можливість представникам бізнесу отримати відповіді на актуальні запитання з приводу створення якісної продукції, що відповідає національним та міжнародним стандартам.

Детальніше: techreg.in.ua

Інші корисні державні інфоресурси: • Урядовий портал kmu.gov.ua • Податкова tax.gov.ua • Служба зайнятості dcz.gov.ua • Державна служба України з питань праці dsp.gov.ua

ПОРАДИ ТА КОРИСНІ ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ БІЗНЕСУ

Державний портал Дія.Бізнес

Корисні поради та сервіси для підприємців, безкоштовна базова консультаційна підтримка, онлайн-школа для підприємців, перелік програм підтримки бізнесу від держави та донорів, чатбот для підприємців. Рекомендуємо регулярно стежити за оновленнями наповнення порталу для подальшої роботи із підприємцями.

Детальніше: business.diia.gov.ua

ПИТАННЯ КАРАНТИННИХ ЗАХОДІВ ТА ВИМОГ (COVID-19)

Інформаційний портал Міністерства охорони здоров’я України про ситуацію з COVID-19

Офіційний державний портал про ситуацію із поширенням COVID-19, деталі карантинних обмежень та державну підтримку бізнесу на період карантину. Детальніше: covid19.gov.ua

ДЕРЖАВНА ТА ДОНОРСЬКА ПІДТРИМКА БІЗНЕСУ (ПРОГРАМИ ТА ПРОЄКТИ ПІДТРИМКИ)

Відстежувати та дізнаватися про умови державних та донорських програм можна на Державному порталі Дія.Бізнес business.diia.gov.ua у розділі «Сервіси та можливості».

Сайт державної програми «Доступні кредити 5-7-9»

Детальні умови та перелік банків-учасників державної програми доступних кредитів «5-7-9». Сайт навчальної підтримки в межах програми «5-7-9» На сайті можна пройти чеклист на відповідність умовам програми «5-7-9», отримати корисні підказки про проходження банківських процедур, завантажити стандартизований бізнес-план та інструкцію з його заповнення

Детальніше: 5-7-9.gov.ua

Окрім того, можна ознайомитися із відеокурсом з підготовки бізнес-плану «Від знань до грошей».

Детальніше: sme.gov.ua/579start

Інформаційно-аналітичний портал АПК України На порталі можна дізнатися про актуальні державні програми підтримки агропромислового комплексу України.

Детальніше: agro.me.gov.ua/ua/pidtrimka

Фонд розвитку підприємництва (ФРП) ФРП здійснює реалізацію низки донорських та державних кредитних програм для бізнесу та громадян через мережу акредитованих банків-партнерів. ФРП реалізує програму «Доступні кредити 5-7-9» та державну програму «Доступна іпотека 7%». Фонд-розвитку-підприємництва

Детальніше: bdf.gov.ua

Український фонд стартапів Фонд надає фінансову підтримку українським стартапам у формі грантів у розмірі 25 000 та 50 000 доларів США відповідно без участі в капіталі. Стартап має можливість отримати до 75 000 доларів США на розвиток та поточну діяльність, а також до 10 000 доларів на проходження акселераційної програми в міжнародних та українських акселераторах.

Детальніше usf.com.ua

Український культурний фонд (УКФ) УКФ —‒ державна установа, створена з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Підтримка проєктів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах. УКФ має широкий вибір бюджетних програм навчальної та грантової підтримки проєктів у сфері культури, серед іншого ті, які мають перспективу подальшої комерціалізації.

Детальніше: ucf.in.ua | Facebook: facebook.com/ucf.ua

Проєкт USAID «Децентралізація — шлях до кращих результатів та ефективності» (DOBRE) Період реалізації: 8.08. 2016 — 30.09.2022 DOBRE — це п’ятирічна програма, яка шляхом надання технічної та фінансової підтримки створює умови у 75 об’єднаних територіальних громадах України для покращення управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг, стимулювання місцевої економіки та залучення громадян до розбудови своїх громад. Програма DOBRE працює в семи областях України: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. Із червня 2020 року Програма розпочинає свою роботу ще в трьох областях: Запорізькій, Чернівецькій та Чернігівській.

Детальніше: uacrisis.org/uk/decentralization

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» Період реалізації: 16.10.2018 — 15.10.2023 Програма (Програма USAID КЕУ) підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі. Ключовим інструментом реалізації Програми USAID КЕУ є грантова програма національного масштабу з бюджетом 12,5 млн дол. США. Гранти надаються організаціям з розвитку підприємництва, галузевим і бізнес-асоціаціям та МСП.

Facebook: facebook.com/usaidcep.ua

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» Період реалізації: 01.01.2016 — 31.12.2023 Метою програми є впровадження реформ регіональної політики та децентралізації. Це включає розширення прав і можливостей територіальних громад з метою надання високоякісних послуг громадянам, що робить внесок у реформу децентралізації. У межах цього передбачається створення чи модернізація до 600 належних ЦНАП, які відповідають очікуванням громадян, та розробка ІТ-рішень, які забезпечують надання відповідних послуг.

Facebook: facebook.com/ULEADwithEurope

ПИТАННЯ УЧАСТІ У ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЛЯХ ТА ДЕРЖАВНИХ АУКЦІОНАХ

Електронна платформа публічних закупівель Prozorro Електронна система публічних закупівель Prozorro — це онлайн-платформа, де державні та комунальні замовники оголошують тендери на закупівлю товарів, робіт і послуг, а представники бізнесу змагаються на торгах за можливість поставити це державі. На платформі можна також знайти інструкції, роз’яснення та практичні матеріали для підприємців, які планують взяти участь у публічних закупівлях.

Детальніше: prozorro.gov.ua

ПИТАННЯ ЕКСПОРТУ

Єдиний експортний вебпортал Бізнес.Експорт На порталі підприємець може оцінити свою готовність до експорту, отримати доступ до корисних сервісів та послуг, знайти партнерів, ознайомитися з аналітикою щодо країн та ринків.

Детальніше: export.gov.ua

ПИТАННЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ (ТОРГОВЕЛЬНІ МАРКИ, ПАТЕНТИ ТОЩО)

Центри підтримки технологій та інновацій (TISCs) Мережа TISCs — міжнародний проєкт Всесвітньої організації інтелектуальної власності, який реалізується в Україні з 2018 року на підставі Меморандуму про взаєморозуміння з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України. На базі Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) ukrpatent.org функціонує Центральний TISC, який координує діяльність мережі 15 регіональних центрів, відкритих переважно на базі закладів вищої освіти в Києві, Харкові, Тернополі, Львові, Дніпрі, Черкасах, Чернігові, Луганську та Вінниці. TISC надають заявникам фахові консультації та підтримку у сфері права інтелектуальної власності, а також підвищення обізнаності щодо набуття, використання та захисту інтелектуальної власності серед представників малого та середнього бізнесу, стартапів, винахідників та креативних індустрій.

Детальніше: tisc.net.ua Facebook: facebook.com/tisc.ua

ПИТАННЯ ЗАЛУЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙ Офіс із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest) Спеціально уповноважена державна установа щодо супроводу інвестиційних проєктів із значними інвестиціями згідно із законом (серед критеріїв — розмір значних інвестицій в об’єкти інвестування протягом строку реалізації інвестиційного проєкту перевищує суму, еквівалентну 20 мільйонам євро). Маєте перспективу залучення у громаду інвестора із значними інвестиціями — рекомендуємо організувати з ним роботу через UkraineInvest.

Детальніше: ukraineinvest.gov.ua/uk/ Facebook: facebook.com/UkraineInvest

ПИТАННЯ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА Агенція з питань підтримки державно-приватного партнерства Спеціально уповноважена державна установа щодо супроводу якісних та інвестиційно-привабливих проєктів державно-приватного партнерства у різних сферах економіки (концесії). Маєте на території громади об’єкт, де можна реалізувати проєкт ДПП — рекомендуємо звертатися по підтримку до Агенції ДПП.

Детальніше: pppagency.me.gov.ua Facebook: facebook.com/PPPAgencyUkraine

Календар новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
join-us-facebook
 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця