header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

Статті

Всесвітній тиждень імунізації в умовах війни

 

imagesЩорічно, починаючи з 2005 року, в останній тиждень квітня в Україні проводять Всесвітній тиждень імунізації населення. Його мета носить більше просвітницький характер, адже імунізація населення триває впродовж року. Мета тижня привернути увагу суспільства до імунопрофілактики, як основи здорового способу життя.

Щорічно в  тиждень імунізації проводиться інформаційно-комунікаційна робота, яка сприяє підвищенню довіри до вакцинації, обізнаності серед батьків, вчителів, пересічних громадян і це дозволить сформувати суспільну думку про користь імунізації  для здоров’я наших людей. Як результат – попередження розповсюдження вакцинкерованих інфекцій.

Національний календар профілактичних щеплень передбачає обов’язкову вакцинацію від 10 захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, правця, кашлюка, кору, гепатиту, гемофільної інфекції, краснухи та епідемічного паротиту. Також з 2022 року до цього переліку віднесли й імунізацію проти пневмококової інфекції.

В теперішніх обставинах, коли триває війна, на перший погляд ця тема не актуальна. Але імунізація – питання національної безпеки. Нам слід думати про майбутнє країни, про здоров’я наших дітей. Поширення інфекцій тягне за собою значні економічні збитки, впливає на продуктивність людських ресурсів. За даними ВООЗ, близько 30% летальних випадків у дорослих зумовлені інфекційними хворобами та їхніми наслідками, у дітей цей показник становить понад 60%.

Відомо, що багато людей потерпіли від наслідків бойових дій, вони переміщені у безпечні території. Надання медичних послуг, в т.ч. щодо імунізації, здійснюється закладами охорони здоров’я за місцем реєстрації внутрішньо переміщених осіб.

Пам’ятайте, що вакцинація не закінчується в дитячому віці. Її треба проводити й дорослим, це стосується захисту від дифтерії, правця. Також для дорослим рекомендована вакцинація проти гепатиту В, пневмококової інфекції та сезонного грипу. Вакцинація проводиться безкоштовно. Область у достатній кількості забезпечена імунобіологічними препаратами.

ВАКЦИНАЦІЯ БЕЗПЕЧНА, ЕФЕКТИВНА І ДОСТУПНА!

Календар новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
join-us-facebook 
lot 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
265x245
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця