header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

Рекомендації щодо заходів, які необхідно здійснювати на потерпілих внаслідок повені територіях

 

Під час повені існує ризик спалахів інфекційних хвороб. Прості правила гігієни допоможуть зменшити ризик інфікування людей в несприятливих умовах.

Питне водопостачання населення повинно забезпечуватися тільки привізною та фасованою питною водою. За відсутності привізної питної води ні в якому разі не можна використовувати для пиття воду з відкритих водойм та криниць тому, що при підтопленні у ці джерела водопостачання могли потрапити хвороботворні мікроби – збудники туберкульозу, лептоспірозу, черевного тифу, сибірки, вірусних гепатитів і т.д., яйця та личинки гельмінтів.    

Важливо налагодити постачання населенню продуктів харчування гарантованої якості. Зокрема забезпечити хлібом, продуктами харчування у вигляді сухих пайків, а також організувати гаряче харчування з використанням пересувних (польових) кухонь, які гарантують якість та безпеку приготовленої їжі. Бажано створити систему громадського харчування на місцях.  

На потерпілих від повені територіях необхідно організувати та здійснити заходи з дезінфекції та дератизації - для профілактики інфекційних хвороб, розмноження та міграції мишовидних гризунів, як переносників збудників небезпечних інфекцій.

Після сходу води з грунтового покриву необхідно:

- провести рекультивацію (очистити поверхню грунту від сторонніх предметів, гілля, будівельних конструкцій, сміття, тощо та перекопати городи присадибних ділянок на глибину 20-25 см);

- очистити індивідуальні вигрібні вбиральні (туалети), в разі переповнення водою, за допомогою асенізаційних машин та продезінфікувати хлорним вапном, або іншими дезінфекційними засобами, призначеними для цього;  

- колодязі звільнити від нанесеного бруду, сміття, почистити та продезінфікувати в них воду за допомогою рекомендованих деззасобів;

- провести дератизацію в місцях можливого скупчення мишовидних гризунів;

- трупи загиблих тварин і птиці зібрати та захоронити на худобомогильниках під контролем фахівців територіального органу Держпродспоживслужби.

                                                      

Богородчанський відділ

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»

 

Календар новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
join-us-facebook 
lot 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
265x245
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця